MAACKT is een Nederlands merk, opgericht door ontwerper Jeroen Alblas. Jeroen Alblas is een multidisciplinair ontwerper met een obsessie voor visuele esthetiek. Jeroen Alblas heeft een academische achtergrond in Grafisch ontwerp, Creative Technology en Industrial Design.

Als hedendaags ontwerper kon hij er niet omheen; we staan aan het begin van de derde industriële revolutie. Nieuwe productiemethoden geënt op (internet)technologie, digitale productie en duurzaamheid leiden ertoe dat veel schakels uit de productie- en waardeketen vervallen. (Digitale) Ontwerpen kunnen dus sneller en makkelijker gerealiseerd worden en potentiële klanten worden ook eenvoudiger bereikt. Rapid prototyping als een tak van digitale productie heeft 3D printen en lasersnijden als twee grote buzz words. De aandacht die deze technieken de laatste paar jaar gekregen hebben heeft geleid tot vergaande innovatie en verbetering van de kwaliteit hiervan.

Deze ontwikkeling en het feit dat ontwerpen zijn passie is hebben er toe geleid dat Jeroen Alblas het lasersnijden heeft omarmd als methode om zijn ontwerp op de markt te brengen. Lasersnijden is een zeer nauwkeurige computergestuurde tweedimensionale snijtechniek. Lasergesneden producten passen goed binnen de laatste lifestyle trends waarin simpele, strakke en geometrische vormen en accenten steeds meer de boventoon voeren. Lasergesneden producten zijn puur en eerlijk, doen zich niet anders voor dan ze zijn. Het materiaal en de constructie zijn altijd in een oogopslag te herleiden.

De collectie is grotendeels ontworpen met hout als beoogd materiaal. Dit natuurproduct zorgt voor een natuurlijke en pure uitstraling. Bovendien geven de zwarte randen, ontstaan door het lasersnijden, mooie contrastlijnen aan de producten.

MAACKT gebruikt uitsluitend duurzaam FSC gekeurd hout. Waar mogelijk wordt voor kunststoffen en karton 100% gerecycled materiaal gebruikt. Ook biedt MAACKT een aantal producten aan met het nieuwe ecologische materiaal Kraftplex. Kraftplex bestaat voor 100% uit ongebleekte FSC houtvezels zonder toevoeging van lijm, bleekmiddelen of andere additieven. Het materiaal is 100% biologisch afbreekbaar. Meer informatie over de aangeboden materialen vindt u op de materialen pagina.

MAACKT werkt enkel met lokale toeleveranciers en producenten.

In de studio van MAACKT wordt de collectie ontworpen en gemaakt. Alle producten zijn uniek en volledig geassembleerd tegen een redelijke prijs. Bestellingen worden zoveel mogelijk gegroepeerd en op kleine schaal geproduceerd. Dat is ook de reden dat we weinig voorraad hebben en het merendeel van onze collectie speciaal voor u gemaakt wordt na bestelling. Behalve dat we hierdoor kosten besparen voor u en ons, is dit ook milieuvriendelijker.

Ook maatwerk is mogelijk. Vind hierover meer informatie op onze maatwerk pagina.

|

Lasergesneden producten passen goed binnen de laatste lifestyle trends